Training Nieuwe eisen aan inhoud arbeidsovereenkomst

Op 11 november 2021 is het wetsvoorstel Wet implementatie van EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel zou per 01 augustus 2022 wet moeten zijn. Het wetsvoorstel brengt enkele wetswijzigingen mee. De belangrijkste voorgestelde wijzigingen zien op:

 • informatieplicht;
 • scholing;
 • nevenwerkzaamheden;
 • onvoorspelbare tijdstippen.

Gevolgen voor de praktijk:

Samen met collega advocaat mevrouw mr. Jolanda Houben (Houben Advocaat en Mediator te Thorn: www.advocaathouben.nl) gaan wij in op de achtergrond en inhoud van het wetsvoorstel. Daarbij zullen wij de arbeidsrechtelijke gevolgen voor de praktijk behandelen. Tijdens de training zullen onder meer de volgende vragen worden behandeld:

 • Is de werkgever verplicht een opleiding aan de werknemer te bieden? En zo ja, welke gevolgen heeft dit voor de werkgever? 
 • Welke regels gelden bij een 'onvoorspelbaar werkpatroon'?
 • Hoe zit het met het nevenwerkzaamhedenbeding? 
 • Welke informatie moet de werkgever aan de werknemer verstrekken?

Voor wie?

De training is voor MKB-ondernemers, HR-professionals en iedereen die met het arbeidsrecht te maken heeft.

 

Wanneer?

De training kan op aanvraag worden ingepland in verband met inachtneming van de coronamaatregelen.

 

Waar?

De bijeenkomsten vinden plaats op het kantoor van mr. Jolanda Houben (Wijngaard 8 te Thorn). Op haar website www.advocaathouben.nl ziet u waar u kunt parkeren en uw navigatie brengt u op de plaats van bestemming.

 

Ook is het mogelijk om de trainingen op het kantoor van mr. Desirée Cuijpers (Waarderweg 3 te Montfort) te volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij haar kantoor. 

 

Kosten?

De kosten voor de twee uur durende training plus telefonisch advies van maximaal 1 uur zijn € 250,- exclusief btw. Koffie/thee en wat lekkers zijn hierin begrepen.

 

Zien wij u?

Stuurt u een mail naar mr. Desirée Cuijpers of belt u haar even voor uw aanmelding? Dan gaan wij een training voor u inplannen. 

 

Foto: Pixabay. 


WAB Training: meld u zich aan!

Sinds 1 januari 2020 geldt de WAB. Er zijn veel vragen over de WAB voor ondernemers en mensen die te maken hebben met arbeidsrecht.

 

WABlieft u?

Samen met collega advocaat mevrouw mr. Jolanda Houben (Houben Advocaat en Mediator te Thorn: www.advocaathouben.nl) geven wij aan de hand van praktische voorbeelden en tips uitleg over de WAB. De training wordt gegeven voor maximaal 5 tot 8 personen per training. Op die manier is er voldoende tijd voor interactie en vragen. Ook krijgt u tot 2 maanden later de mogelijkheid om een uur telefonisch WAB advies te vragen aan mr. Jolanda Houben en mr. Desirée Cuijpers.

 

Wat leert u?

U leert over de WAB aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • de berekening van de transitievergoeding;
 • hoe werkt de ketenregeling;
 • hoe wordt omgegaan met de i-grond;
 • flexibele werknemers;
 • wat verandert er met de WW premie;
 • wat zijn de eerste ervaringen met de WAB;

Voor wie?

De training is voor MKB-ondernemers, HR-professionals en iedereen die met het arbeidsrecht te maken heeft.

 

Wanneer?

De training kan op aanvraag worden ingepland in verband met inachtneming van de coronamaatregelen.

 

Waar?

De bijeenkomsten vinden plaats op het kantoor van mr. Jolanda Houben (Wijngaard 8 te Thorn). Op haar website www.advocaathouben.nl ziet u waar u kunt parkeren en uw navigatie brengt u op de plaats van bestemming. 

 

Kosten?

De kosten voor de twee uur durende training plus telefonisch WAB advies van maximaal 1 uur zijn € 250,- exclusief btw. 

 

Zien wij u?

Stuurt u een mail naar mr. Jolanda Houben of bel haar even voor uw aanmelding? Of kijk op de website van mr. Jolanda Houben (https://advocaathouben.nl/wab-training/) voor meer informatie over de WAB training. U kunt op haar site ook een boeking plaatsen.

 

Foto: Pixabay.