Arbeidsrecht · 20. mei 2020
Langzaamaan worden de Coronamaatregelen opgeheven. Werknemers beginnen weer te denken aan hun vakantieplannen en aan het opnemen van hun vakantiedagen. Waar moeten werkgever en werknemers in Coronatijd aan denken?

Arbeidsrecht · 15. mei 2020
Nu werknemers met gepaste maatregelen weer op het werk mogen verschijnen, rijzen er veel vragen over de vakantie. Vaak is de vakantieplanning reeds gemaakt. Hoe moet de werkgever omgaan met de vraag van de werknemer om zijn vastgestelde vakantie in te trekken of te wijzigen?

Arbeidsrecht · 13. mei 2020
Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk verkeer en daarmee op grote delen van onze economie. De lockdown heeft voor veel werkgevers problemen opgeleverd. Zij moeten kiezen tussen overleven of faillissement. Hoewel de overheid de nodige steunmaatregelen heeft getroffen, is het de vraag of er ook andere mogelijkheden zijn om de werkgevers gedurende de Coronatijd - maar ook in andere tijden van crisis - het hoofd te bieden. Het inzetten van vakantie is zo'n mogelijkheid.

huwelijksvermogensrecht · 11. mei 2020
Hoewel het geen dagelijkse kost is, worden wij in onze praktijk steeds vaker geconfronteerd met het internationale huwelijksvermogensrecht en het echtscheidingsrecht. Geregeld komen wij in aanraking met de begrippen "bruidsgave", "mahr" of "sadaq" in een islamitisch huwelijk. Wat is dit? Hoe moet de bruidsgave worden aangemerkt in de zin van het Huwelijksvermogensverdrag? In het arrest van de Hoge Raad van 20 december 2019 wordt op deze vragen nader ingegaan.

Gezag en omgang · 18. april 2020
Het jaar 2020 is een uniek jaar. Het getal 2 is het symbool voor dualiteit. Uitersten staan tegenover elkaar: goed-kwaad, liefde-haat, samenwerken-ieder voor zich, harmonie-conflict, recht-rechteloos. De coronacrisis maakt deze dualiteiten goed zichtbaar, vooral bij gebroken gezinnen! Bij complexe scheidingen zien we dat de omgang tussen een kind en de ouder eenzijdig wordt opgeschort. Dit zijn ingrijpende beslissingen voor zowel het kind als de ouders. Hoe moeten wij hiermee omgaan?

Arbeidsrecht · 17. maart 2020
Op 17 maart 2020 besloot het kabinet om vanwege het Coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Niet alleen ter bescherming van banen en inkomens, maar ook om de gevolgen voor ondernemers - zzp'er, mkb en grootbedrijven - op te vangen. Zo wordt de werktijdverkorting-regeling, zoals besproken in de vorige blog van 5 maart 2020, onmiddellijk vervangen door een andere regeling, de NOW! Wat houdt de NOW in?

Arbeidsrecht · 05. maart 2020
Het Coronavirus is ook in Nederland uitgebroken. Werkgevers en werknemers willen weten wat hun rechten en plichten zijn wanneer het Coronavirus zich op de werkvloer heeft verspreid. Welke voorzorgsmaatregelen moeten werkgevers treffen? Wanneer moeten werkgevers werknemers thuis laten werken? Wanneer moet het loon doorbetaald worden? Wij zetten de meest gestelde vragen voor u op een rij.

Echtscheiding · 09. februari 2020
Bij een huwelijk moet er van alles geregeld worden: de rechtsvorm van het huwelijk, de datum, de locatie en noem maar op. Maar hoe zit dat bij een echtscheiding? Een echtscheiding vergt ook veel voorbereiding. Is de beslissing genomen om uit elkaar te gaan, dan komen de financiële gevolgen al gauw in beeld. Daar wordt in de praktijk te snel over heen gestapt. Snel en goedkoop een scheiding regelen is risicovol. Samen overleggen is nodig om conflicten in een later stadium te vermijden.

Gezag en omgang · 31. augustus 2019
Geregeld komen wij in de praktijk ouders tegen die ons vragen welke contactregeling na de scheiding het beste voor de kinderen is. Is dit een 50-50 regeling? Of een weekend per veertien dagen en de helft van de schoolvakanties en feestdagen? Of kan het contact tussen het kind en de uitwonende ouders nog minder zijn? Ja, de contactregeling kan ook bestaan uit een kaartje per maand! Hoe zit dat eigenlijk?

Arbeidsrecht · 22. juli 2019
Heeft een zieke brandweerman recht op loon(door)betaling tijdens ziekte met inachtneming van de CAR-UWO of artikel 7:629 lid 1 BW? Deze vraag werd voorgelegd aan het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Wordt de zieke brandweerman door deze juridische grondslagen gered?

Meer weergeven