Nieuws

Blijf hier op de hoogte van ons laatste nieuws.

 

Pilot Uniform Hulpaanbod

Als een echtscheiding of relatiebreuk gepaard gaat met acties die bedoeld zijn om vooral de ander te schaden en te kwetsen, spreekt men over een vechtscheiding. De kinderen worden in dit conflict ingezet of lijden er enorm onder. De Rechtspraak wil vechtscheidingen voorkomen.

Het rapport "Scheiden ... en de kinderen dan"

Op 22 februari 2018 presenteerde André Rouvoets het rapport "Scheiden ... en de kinderen dan". In dit rapport staan nieuwe ideeën hoe met problematische (v)echtscheidingen moet worden omgegaan. Dat ouders uit elkaar gaan en niet meer bij elkaar wonen is voor een kind al ingrijpend genoeg. Maar als ouders niet in staat zijn om samen op een goede manier uit elkaar te gaan - en dus de strijd met elkaar aangaan - kan het kind de dupe van de scheiding worden, met alle schadelijke gevolgen van dien. 

Gezinsadvocaat: een haalbare kaart?

Al jaren bestaat er een dringende behoefte om het aantal vechtscheidingen terug te dringen. In 2016 wordt de term 'gezinsadvocaat' voor het eerst gebruikt in het rapport 'Verkenning naar de kindvriendelijke advocatuur".  Een kerngroep bestaande uit 15 professionals - advocaten, rechters, psychologen en een vertegenwoordiger van de Kinderombudsman - werkt deze echtscheidingsspecialist nieuwe stijl verder uit. Maar wat gaat een 'gezinsadvocaat' eigenlijk doen? 

Wat is nieuw(s) in 2018?

Op 1 januari 2018 treden nieuwe wetten in werking. Cuijpers Advocatuur heeft een aantal nieuwe wetten eruit gelicht.