Desirée Cuijpers

Advocaat

“Mijn motivatie voor het beroep van advocate staat gelijk aan werken met passie en bevlogenheid. Ik wil er graag met recht van betekenis voor mijn klanten zijn, en samen met hen werken aan het gewenste resultaat of oplossing. Ik wil helpen, zodat mensen ’s nachts lekker kunnen slapen, zonder dat ze over hun problemen of andere pijnpunten met werknemers, werkgevers, business partners, familieleden en/of kinderen moeten nadenken.

 

Het geeft voldoening wanneer ik bevlogen werknemers aan succesvolle werkgevers kan (blijven) binden of wanneer het lukt arbeidsverhoudingen tot ieders tevredenheid te ontbinden, want ook hier is een goed gevoel na afloop van belang. Het geeft mij energie om mensen te helpen met elkaar in goede verbinding te blijven staan, omwille van hun kinderen, ook al is hun relatie of huwelijk ontbonden.

Binden, verbinden en ontbinden zijn mijn kernwoorden, waardoor ook ik tegenslag de baas kan. In alle gevallen geldt: de mens staat centraal. Als advocaat schenk ik oprechte aandacht aan u, als zijnde mijn klant of aan uw onderneming.

Ik bied bewuste aandacht op díe momenten die voor u belangrijk zijn, te beginnen met een vriendelijk woord en een luisterend oor. Ik neem de tijd, zodat ik precies weet wat er in u omgaat, wat úw belangen zijn en niet anders.”

 Shaunie Berger

Juridische rechterhand

Per 01 oktober 2022 treedt Shaunie Berger LL.B als juridische rechterhand in dienst bij Cuijpers Advocatuur. Van oktober 2020 tot april 2021 heeft Shaunie bij Cuijpers Advocatuur onder begeleiding van Desirée  een afstudeerstage gelopen. De scriptie "Een onderzoek naar de interpretatie en toepasselijkheid van Richtlijn 2001/23/EG naar he behoud van de rechten van werknemers bij een overgang van onderneming" werd door Hogeschool Zuyd beoordeeld met een 9! 

 

Daarna is Shaunie Nederlands recht gaan studeren aan de Universiteit Maastricht. In haar vrije tijd werkte Shaunie op een middelgroot advocatenkantoor om verdere kennis, ervaring en inspiratie in de advocatuur op te doen. Enthousiast is Desirée dan ook dat Shaunie heeft besloten de opgedane kennis, ervaring en inspiratie voort te zetten bij Cuijpers Advocatuur. 

 


Algemene kantoorinfo

Arbeidsrecht / Lid beroepsgroep:

In 2014 heeft Desirée Cuijpers de specialisatieopleiding Arbeidsrecht bij de Grotius Academie met goed gevolg afgerond. Cuijpers Advocatuur is aangesloten bij VAAAL (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Limburg) en VvA (Vereniging van Arbeidsrecht). Voor het arbeidsrecht gelden speciale kwaliteitseisen waaraan het kantoor van Cuijpers Advocatuur voldoet.  

Familierecht

Ook voor het personen- en familierecht gelden speciale kwaliteitseisen waaraan het kantoor van Cuijpers Advocatuur voldoet. Daarnaast houdt Cuijpers Advocatuur zich aan de Gedragscode voor advocaten in het personen- en familierecht (Wet op de Rechtsbijstand). 

Download
Gedragscode voor advocaten in het personen- en familierecht
wetten.nl - Regeling - Inschrijvingsvoor
Adobe Acrobat document 75.1 KB

Rechtsgebiedenregister NOvA

Desirée Cuijpers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht (en internationaal arbeidsrecht);
  • Personen- en familierecht (en internationaal recht);
  • Verbintenissenrecht;

Deze registratie verplicht haar elk kalender jaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advcoaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.