Boek Lefwijf

Trots melden wij dat wij meegeschreven hebben aan het boek LEFWIJF. Hoe ons verhaal in dit prachtige boek is gekomen? Desirée vertelt:

 

"Een jaar geleden zat ik in de kappersstoel van een vriendin. Mijn haren zaten in de folie geplakt. Ik moest wachten totdat mijn haren uitgespoeld konden worden. Wat ondernemers dan onder elkaar doen, is natuurlijk sparren over hun onderneming. Wij stelden elkaar de vraag waar onze ondernemingen over een jaar zouden staan. We waren hardop onze dromen aan het bespreken. Ik vertelde haar dat ik het leuk vond om regelmatig als tafelgast te verschijnen bij het regionale programma  “Spjek mit eier” onder leiding van Agnes Stijnen. ‘Ik zou het tof vinden om eens aan tafel te mogen schuiven bij een tv-programma van L1 of nog beter: bij Jinek of Beau,’ zei ik tegen mijn vriendin. Dat laatste vond ik al gewaagd om te zeggen, want voor mij te hoog gegrepen. En toen kwamen we op een idee om een challenge aan te gaan. Binnen een half jaar moest het mij lukken om als tafelgast bij een van deze tv- programma’s aan te schuiven. Zo gezegd, zo bezegeld.

 

Een half jaar later zat ik weer in de kappersstoel. ‘En?’, vroeg mijn vriendin. Zij doelde op de weddenschap. ‘Nou,’ antwoordde ik. Helaas moest ik haar vertellen dat het mij niet gelukt is. Ik was wel nog geregeld tafelgast bij “Sjpek mit eier”, maar verder was ik nog niet gekomen. Geen ballen, geen lef!

 

De coronatijd kwam eraan. Op 2 maart 2020 was ik voor het laatst tafelgast bij “Sjpek mit eier”. Enkele maanden later was “Sjpek mit eier” ter ziele gegaan. Jammer vond ik dat, want ik vond het wel leuk om juridische kennis of juridische actualiteiten met mensen via een tv-programma te delen. Maar hoe kan ik dan deze kennis verspreiden? En hoe blijf je zichtbaar?

 

En toen zag ik een oproep voor het project LEFWIJF. 50 vrouwen, 50 verhalen. Een initiatief van Lucinda Douglas. Jaren geleden heb ik Lucinda horen spreken op een bijeenkomst van FAM! Ik was onder de indruk en werd fan van haar. Lucinda is een geweldige inspirator. Het is voor vrouwen nog steeds moeilijk om zichtbaar te zijn. Dat komt ook, omdat vrouwen diverse maatschappelijke rollen hebben. Wij zijn ondernemers, vrouwen, moeders, partners, buurvrouwen, vrijwilligers. Het is moeilijk om opgemerkt te worden. Lucinda geeft deze vrouwen een podium. Wij mogen laten zien wie wij zijn!

 

Aan de oproep van Lucinda om een verhaal over LEF te schrijven, heb ik gehoor gegeven. En op 2 oktober 2020 is het dan zover. Het fysieke boek LEFWIJF is dan leverbaar. En mijn verhaal staat erin."

 

Meer weten? 

Wilt u meer weten over dit boek? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram. Wilt u dit boek bestellen? Bel ons dan. Wij vertellen u hoe u de bestelling kunt plaatsen en wat de kosten van het boek zijn. Of loop op afspraak binnen op ons kantoor. 

 

Informatie boek LEFWIJF

Auteur:       Desirée Cuijpers, Lucinda Douglas e.v.a.

Taal:           Nederlands

Uitgever:    Katman Publishing

Jaar:           2020

Uitvoering: Paperback

Blz.:             208

ISBN:           9798682976706